του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Καλώς ή κακώς (κακώς δηλαδή, αλλά τέλος πάντων) το ΣτΕ αποφάσισε πως οι τηλεοπτικές άδειες ήταν άκυρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβγαλε και γρήγορα-γρήγορα την απόφασή του. Απορριπτική φυσικά. Ήταν αντισυνταγματικός ο νόμος.

 
Επόμενο στάδιο η δημοσίευση της καθαρογραμμένης απόφασης ώστε, 1ον), να μάθουμε το σκεπτικό της και, 2ον) να προχωρήσουν οι επόμενες διαδικασίες (το ΕΣΡ να ανακοινώσει νέο διαγωνισμό, να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές κ.ο.κ.).
 
Έχουν περάσει δυόμιση μήνες από τότε και από τους δικαστές, από το… κράτος των δικαστών, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν καθαρογράφηκε ακόμα η απόφαση, προφανώς θα είναι κάτι σαν το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι (σελίδες: 629) και δεν πρόκαναν οι άνθρωποι. Και όλοι περιμένουν. Πολιτεία, αρχές, ενδιαφερόμενοι, πολίτες κ.ά.
 
Ίσως να έχουν και πολλή δουλειά πιθανότατα, πρέπει να αποφασίσει το ΣτΕ (γρήγορα-γρήγορα;) και για την προσφυγή των καναλαρχών να εξαιρεθούν από το Πόθεν Έσχες. Άλλωστε και οι ίδιοι οι οι δικαστές ζήτησαν προ λίγων εβδομάδων να ανασταλεί η απόφαση για υποβολή και των δικών τους Πόθεν Εσχες. 
 
Τι σύμπνοια αυτή, τι συμπόρευση, τι κοινός αγώνας… Συγκινηθήκαμε.