Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων (εκτός της Χρυσής Αυγής), ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει εν όψει της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Όπως τόνισε, οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας τηρούν κοινή στάση ως προς την επίλυση του Κυπριακού και ζητούν μια δίκαιη λύση. «Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε δίκαιη λύση και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο Π. Παυλόπουλος θεωρεί σημαντική την κοινή στάση των πολιτικών κομμάτων και τονίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι πλέον «εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο».

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εκτίμησε πως υπάρχει στήριξη και από την ΕΕ. «Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου. Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ε.Ε. που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση».