Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, σε απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που διαβάλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα σχετικά έγγραφα παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Τραμπ, που ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μέσω του λογαριασμού του στο twitter έκανε λόγο για «απόλυτο κυνήγι μαγισσών.


Οι ισχυρισμοί των Ρώσων πρακτόρων βρίσκονται σε δισέλιδο σημείωμα της αναφοράς για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές του 2016, αν και αμερικανός αξιωματούχος τούς χαρακτήρισε «ατεκμηρίωτους».


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το FBI και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες εξακολουθούν να ερευνούν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ισχυρισμών που αφορούν οικονομικές σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες και άλλους, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν Ρώσοι πράκτορες ή δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Για «σενάρια φαντασίας» κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο τάχθηκε υπέρ της θέσης του Τραμπ, τονίζοντας πως τα όσα λέγονται για σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους είναι αποκυήματα φαντασίας. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόβ χαρακτήρισε ανοησίες τις διαρροές για «δοσοληψίες» ανάμεσα στον Τραμπ και Ρώσους επιχειρηματίες ή πράκτορες.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σχέσεις του Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους ή επιχειρηματίες. Το σενάριο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως στα όρια της φαντασίας. Πρόκειται περί “φτιαχτής” είδησης και είναι απολύτως ανόητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόβ.