του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Τα έντυπα του ακραίου κέντρου, οι φιλελεύθεροι κεντροαριστεροί και οι ανανήψαντες ακροδεξιοί τους πλέκουν διαρκώς το εγκώμιο. Ιδίως του Καμίνη. Πόσο μεγάλος ηγέτης είναι. Μέχρι και για αρχηγό της Κεντροαριστεράς τον προορίζουν.

 
Ώσπου ήρθε μία δύσκολη φάση με τα χιόνια και είδαμε την πολιτική ανεπάρκειά τους. Είτε επειδή ένας υπάλληλος ήταν ανεύθυνος και έφυγε μόλις τελείωσε το ωράριό του, είτε επειδή πάγωσε το αλάτι!
 
Τουλάχιστον ο συμπαθής, συμπαθέστατος κατά τ' άλλα, Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβε την ευθύνη. Αντιθέτως ο Γιώργος Καμίνης, της Ρόδας και της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας που μας κόστισε 200 χιλιάδες ευρώ (ούτε οι Rolling Stones), τα έριξε στον υπάλληλο. Σιγά το δύσκολο. Έβγαλε ανακοίνωση ο ίδιος, έβγαλε και η αντιδήμαρχος ακόμα. Εντάξει, το καταλάβαμε, κύριε Δήμαρχε, δεν ευθύνεστε, σταματήστε να μας βομβαρδίζετε δελτία τύπου. 
 
Αν έχουμε την… τύχη και κατέβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, ιδίως ο κ.Καμίνης, θα δούμε την πλήρη γύμνια τους. Υπομονή μέχρι τότε.
 
Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα για τους ξεπαγιασμένους πρόσφυγες στη Λέσβο αφότου περάσει ο χιονιάς. Τώρα, λέει, στέλνει καράβι να τους βάλει μέσα να προστατευθούν οι άνθρωποι από το κρύο.
 
Σωτηρία από πουθενά.