Σύμφωνα με το Euractiv, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εδώ και μήνες, μετά την απόφασή της να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο μέσω μιας δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις και από την οποία η Αθήνα συγκέντρωσε το απρόσμενα υψηλό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ.
 
Η Κομισιόν αντιμετώπισε αυτή την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από θετικό πρίσμα και ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς αδειοδότησης είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών με μόνη προϋπόθεση να ευθυγραμμίζεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μεταξύ των οποίων η ελευθερία εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
 
Ο Έλληνας υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς εξέφρασε την έκπληξή του για την απαίτηση των καναλαρχών και αναρωτήθηκε «τι θέλουν να κρύψουν;». «Ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής», δήλωσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση «μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό».
 
Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, δεν υπάρχει λογική να υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους, αλλά να εξαιρούνται οι πλούσιοι ιδιοκτήτες των καναλιών και καλοπληρωμένα μεγαλοστελέχη τους, υπογραμμίζει το Euractiv.