Σε άρθρο του στην εφημερίδα South China Morning Post, ο Ρέγκλινγκ υπογραμμίζει πως οι εταίροι της Ελλάδας τηρούν στάση αλληλεγγύης απέναντι της και αυτό φαίνεται από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα εξοικονομεί 8 δισ. ευρώ ετησίως, χάρη στους ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης από τον ESM, ποσό που αντιστοιχεί στο 4,5% του ΑΕΠ της.

Αναφερόμενος στα «προγράμματα διάσωσης» άλλων χωρών της Ευρωζώνης, υποστηρίζει πως η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η Πορτογαλία και η Κύπρος που τήρησαν το πρόγραμμα που επέβαλαν οι δανειστές, έχουν βγει από την πολιτική των μνημονίων.

«Τέσσερις από αυτές τις πέντε χώρες αποτελούν τώρα ιστορίες επιτυχίας: Η Ιρλανδία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Η Ελλάδα παραμένει μία ειδική περίπτωση, αλλά μπορεί επίσης να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμά της, ενώ η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν εξέλθει από τα δικά τους προγράμματα διάσωσης».