του Κώστα Εφήμερου

Το πόρισμα ήταν καταπέλτης για τις ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα που πριν αναλάβει την εκπροσώπηση της ΕΚΤ στην Ελλάδα είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών. Τότε, διαβάζουμε,  είχε περάσει μια τροπολογία με την οποία διαγράφτηκαν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρίες πετρελαιοειδών. Το πόρισμα συνέδεε την διαγραφή αυτού του ευτελούς ποσού με την αλλαγή στάσης του τηλεοπτικού σταθμού Star που εντελώς κατά τύχη ελέγχεται από τον Βαρδινογιάννη.

Αλλά τελικά το πόρισμα ήταν λάθος…

Κάποιος λέει βιάστηκε και διέρρευσε ένα πόρισμα που ήταν πολύ παλιό, ενώ στο τελικό που κατατέθηκε δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό για τον κύριο Στουρνάρα, αφού τελικά δεν βρέθηκαν στοιχεία ενοχής του. Αυτή πρέπει να είναι κάποια νέα μέθοδος συγγραφής πορισμάτων όπου στην αρχή βάζει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι και μετά διαγράφουν σελίδες δια της εις άτοπον απαγωγής.

Έγινε αρκετή συζήτηση για το ποιος αλήτης διέρρευσε το παλιό πόρισμα που ήταν γεμάτο αστήριχτους ισχυρισμούς για τον Στουρνάρα. Ο Καμμένος έγινε μάλιστα έξαλλος γράφοντας ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο που θα εμπλέκει τον κεντρικό μας τραπεζίτη σε σκάνδαλα. Άκους εκεί! Τι είναι το πόρισμα αυτό για να βάλει την υπογραφή του ο Πάνος; Κανένα Μνημόνιο; Για σας παρακαλώ…

Με αυτά και με εκείνα στο πόρισμα χάθηκε μια γωνία του τριγώνου της διαπλοκής. Ξέρουμε ότι οι τράπεζες έδιναν θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ ανάλογα με το πότε δίνονταν τα δάνεια άλλαζαν την στήριξη τους στις κυβερνήσεις. Αλλά δεν βρέθηκε κανένας υπεύθυνος από την γωνία της διαπλεκόμενης πολιτικής. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν αυτή η γωνία.

Έτσι με την απώλεια τούτη είναι πλέον σαφές ότι η διαπλοκή περνάει από δύο μόνο σημεία και άρα είναι ευθεία. Αυτά δηλαδή σε μια Ευκλείδια γεωμετρία, αλλά όχι και Τσακαλώτια, γιατί στην περίπτωση του σύγχρονου Ευκλείδη μπορείς να εφαρμόζεις μνημόνιο και να είσαι αριστερός.

Έτσι μέχρι να καμπυλώσει ο χρόνος θα έχουμε μόνο μια ευθεία στη διαπλοκή, σαν το εγκεφαλογράφημα των οπαδών του Σώρρα. Από τη μια οι τραπεζίτες και από την άλλη τα ΜΜΕ. Οπότε τώρα που δεν έχουμε ούτε τράπεζες και σε λίγες ημέρες θα καταρρεύσουν και τα τελευταία ΜΜΕ τελειώνουμε με τη διαπλοκή συνολικά.

Τα έλεγε ο Αλέξης αλλά δεν τον πιστεύατε.