«Εργαζόμαστε από κοινού και με τις ίδιες αξίες, έτσι ώστε να υπάρχει η αλληλεγγύη, η φιλία και η φιλοξενία για τους εκατοντάδες χιλιάδες απόκληρους που έρχονται και θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη μέσα από τις δύο χώρες. Εργαζόμαστε από κοινού για τα πολύ μεγάλα θέματα της οικονομίας, της υπέρβασης της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Ν. Βούτσης για την προσφυγική κρίση.

Σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας, υποστήριξε ότι πρέπει οι χώρες του Νότου να δώσουν κοινό αγώνα για να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης που συνδέονται και με τα νεοναζιστικά φαινόμενα στην Ευρώπη.

«Πρέπει να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης αλλά και του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των νεοναζιστικών φαινομένων στην Ευρώπη και σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί. Αυτά είναι και τα μεγάλα διακυβεύματα μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία και οι δύο χώρες συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατάληξη των αντιπαραθέσεων πάνω σ’ αυτά τα μείζονα προβλήματα, είτε θα δώσουν ζωή, είτε θα οδηγήσουν σε ιστορικά ανεπίτρεπτα αδιέξοδα την ίδια την πορεία της Ε.Ε.. Αυτός είναι τελικά ο αγώνας τον οποίο πρέπει να δώσουν χέρι – χέρι οι χώρες του Νότου και όχι μόνο, για να υπερνικήσουν τις δυσκολίες τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια».