Η μία ημέρα καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Δευτέρα 16/1 αντί Παρασκευής 14/1) δημιούργησε πρόσθετα νομικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να μπουν οι υπογραφές

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «το βέβαιο είναι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι διατεθειμένα να βρουν λύση και να διατηρήσουν ζωντανή και επίκαιρη τη συμφωνία της εξαγοράς της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη».

Παράλληλα, επισήμαναν ότι η έκδοση της παραπάνω δικαστικής απόφασης, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και η αναμενόμενη καθαρογραφή και κοινοποίηση της την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, θέτει εκτός νομικών προθεσμιών την διαδικασία της τριτανακοπής -πρόκειται για μια νομική διαδικασία προσβολής της απόφασης από διαφωνούντες πιστωτές- διότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία απαιτούνται 30 ημέρες άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Ωστόσο, η καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της Μαρινόπουλος είναι η 14η Φεβρουαρίου, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία και με την καθαρογραφή της απόφασης στις 20 Ιανουαρίου δεν παρέχεται το απαιτούμενο διάστημα και ως εκ τούτου η συμφωνία είναι άκυρη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Θετική αποτίμηση από την ΟΙΥΕ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (Ο.ΙΥ.Ε.) με ανακοίνωση της κάνει λόγο ότι θετική εξέλιξη για τους 11.000 και πλέον εργαζομένους της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., σχετικά με τη δικαστική απόφαση που δίνει πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρείας.

Η ΟΙΥΕ εκτιμά ότι, με την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αποφεύγεται ο κατακερματισμός της επιχείρησης και διασφαλίζεται το σύνολο των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται και οι ισορροπίες σε σχέση με την «αναγκαία» παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι από την αρχή πάλεψε για την πλήρη και χωρίς αστερίσκους διάσωση του συνόλου των θέσεων εργασίας και για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.