Ξεκάθαρο έκανε με σχόλιά της η Γερμανίδα αξιωματούχος ότι το Βερολίνο δεν εξετάζει σχέδιο για τη συνέχιση βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ, δίνοντας έτσι απάντηση σε δημοσιεύματα που θέλουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται παράλληλα, πως το «κενό» που θα δημιουργηθεί από τη «φυγή» του Ταμείου, θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Σε κάθε περίπτωση βέβαια, διευκρινίζεται πως θα πρέπει να προηγηθεί ειδική ψηφοφορία στη Bundestag, η οποία θα διεξαχθεί πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Bild: Συνέχεια χωρίς το ΔΝΤ εξετάζει ο Σόιμπλε

Σε δημοσίευμά της η Γερμανική εφημερίδα έκανε λόγο για σχέδιο από μέρους του Β.Σόιμπλε για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, δίχως τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, συνεχίζει να αντιτίθεται στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία συνιστά αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ως αποτέλεσμα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή ειδικής ψηφοφορίας στη Bundestag, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.