«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις και την ανεξαρτησία του, αλλά όχι ως δανειστή. Ως Ευρωπαίοι, οι οποίοι διαθέτουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, είμαστε σε θέση να βρούμε κεφάλαια στην αγορά κεφαλαίων. Το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί και χωρίς το ΔΝΤ» δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ, μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung.
 
«Ο Σνάιντερ τονίζει πως η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν μια ρητή επιθυμία της Χριστιανικής Ένωσης. Το SPD δεν την συμμερίστηκε. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για πρώτη φορά την προηγούμενη φορά στη SZ για το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι “θα μπορούσαν να βρουν την δική τους λύση μέσα στην Ευρωζώνη” είχε δηλώσει ο Σόιμπλε. Θα μπορούσε να επιφορτιστεί ο ESM. “Αυτό όμως θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και θα έπρεπε προηγουμένως να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο”» σχολιάζεται στο δημοσίευμα, την ώρα που πληθαίνουν οι τοποθετήσεις σχετικά με το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό μνημόνιο.
  
Ο Σνάιντερ δήλωσε πως «δεν είναι βέβαιος, εάν ο υπουργός Οικονομικών συζήτησε το θέμα προηγουμένως με την Καγκελάριο. Θα ήταν το τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα και ο αριθμός των διαφωνούντων στην Χριστιανική Ένωση ήταν ήδη μεγάλος την τελευταία φορά» προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.