Όπως αναφέρει το Al Jazeera, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση του Ιράν, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στους τελευταίους ορόφους περίπου στις 8 το πρωί. Περίπου 200 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε μια γιγάντια επιχείρηση για την εκκένωση του κτηρίου και την κατάσβεση της φωτιάς. Το κτήριο κατέρρευσε λίγες ώρες αργότερα.

Η φωτιά φέρεται ότι ξεκίνησε από τον 9ο όροφο και γρήγορα εξαπλώθηκε σε βιοτεχνίες ενδυμάτων που βρίσκονται σε ψηλότερους ορόφους.Ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου φαινόταν να έχει λυγίσει και να φθάνει ως το έδαφος ενώ γύρω από αυτόν περίπου 100 πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες ασθενοφόρα ήταν σταθμευμένα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τζαλάλ Μαλέκιας δήλωσε ότι το κτίριο ήταν γνωστό για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. «Είχαμε επανειλημμένως προειδοποιήσει τους διαχειριστές του για την έλλειψη ασφαλείας. Ακόμη και στις σκάλες ήταν συγκεντρωμένα πολλά ρούχα και αυτό είναι αντίθετο με τους κανονισμούς ασφαλείας. Οι διαχειριστές δεν έδιναν προσοχή στις προειδοποιήσεις» είπε στην κρατική τηλεόραση».