Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Τσίπρας καλεί το ΔΝΤ «να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα» και την Ευρώπη «να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του καταλογίζει ότι «θεωρεί πως έχει δίκιο το ΔΝΤ και πρέπει να κάνουμε ό,τι ζητάει», αλλά και ότι «προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram».

«Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, άλλωστε, αυτό και με τη στάση του στην ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη», αναφέρει ο Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει, ενώ δηλώνει ότι στις επιλογές του «βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στον λαό και τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα