Στο ρεπορτάζ, που έλαβε χώρα στο Hot Spot της Σάμου, γίνεται λόγος για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό, με τον Μοχάμεντ να περιγράφει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι άνθρωποι για να προστατευτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων. Ακόμη, γίνεται ειδική αναφορά στα πολλά σκουπίδια, που βρίσκονται εντός του καταυλισμού.
 
Σημειώνεται επίσης πως, την ώρα που οι ροές, ελέω συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, έχουν μειωθεί, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να βελτιώσουν ουσιαστικά τις συνθήκες. Ωστόσο, στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται και μία οικογένεια από τη Συρία που ζει σε ένα οίκημα, με την Φέρχα να περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της με τη φοίτησή τους.
 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, ο δημοσιογράφος Oliver Sallet που έκανε το ρεπορτάζ, το δημοσίευσε στο Twitter αναφέροντας πως η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει το συνεργείο της DW κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό. «Εδώ είναι το ρεπορτάζ. Δραματικό» συμπληρώνει.