Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά στρατιώτες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν.

Επίσης έχασαν τη ζωή τρεις φιλορώσοι αντάρτες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για δύο άμαχους μεταξύ των θυμάτων.

«Την ώρα που βρισκόμουν στο κήπο άκουσα τους βομβαρδισμούς. Τότε βομβαρδίστηκε το σπίτι και έτρεξα στο κελάρι. Αυτό με έσωσε», δηλώνει κάτοικος στην πόλη Μακίιβκα κοντά στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας που είναι το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Την Κυριακή, οι συγκρούσεις σχεδόν σε όλη τη συνοριακή γραμμή μεταξύ των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς και της υπόλοιπης Ουκρανίας υπήρξαν σφοδρές. Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε πάνω από 1.000 φορές τα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών και σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησε να προωθηθεί καταλαμβάνοντας ουδέτερες, αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές.

Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκε μία γυναίκα στην κωμόπολη Makeevka και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις πολίτες. Επίσης, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης της ΛΔ Ντονιέτσκ κι ένας απ' τους επικεφαλής του τάγματος Vostok της ΛΔ Ντονιέτσκ, o Ιβάν Μπαλακάι.

Σπίτια, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια και χώροι, όπως τερματικοί σταθμοί λεωφορείων, συνεχίζουν να βομβαρδίζονται σε διάφορες κωμοπόλεις και χωριά του Ντονμπάς.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πηγές της ΛΔ Ντονιέτσκ, τα τμήματα του Δεξιού Τομέα που επιχείρησαν να διεισδύσουν σε περιοχές των λαϊκών δημοκρατιών είχαν αρκετές απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες.

Η νέα αιματοχυσία θέτει πάλι σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Ποροσένκο, που συναντήθηκε στο Βερολίγο με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Μέρκελ, έκανε λόγο για πράξεις βαρβαρότητας από την πλευρά των ανταρτών.