Επιπλέον, ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με το ποσό των 84.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα σήμερα, την ημέρα που οι ερευνητές κατέσχεσαν έγγραφα από την Εθνοσυνέλευση. Ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο να του προσάψει κανείς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς της Γαλλίας άρχισαν έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα αφού η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε σε προηγούμενο άρθρο της ότι η Πενελόπ Φιγιόν έλαβε «περίπου 500.000 ευρώ» σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία ότι πραγματικά εργάστηκε.

Ο ίδιος ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν γι' αυτόν όταν ήταν βουλευτής, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας που αναφέρουν ότι πληρωνόταν χωρίς να παράγει έργο.

Άλλοι εργαζόμενοι στη γαλλική Εθνοσυνέλευση είπαν στην εφημερίδα ότι για την επίμαχη περίοδο δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ τη σύζυγο του Φιγιόν.