του Κώστα Εφήμερου

Ο Άδωνις ζητάει την λίστα των επιβατών του αεροπλάνου υπονοώντας ότι σε αυτό επέβαινε η οικογένεια του Τσίπρα. Το Μαξίμου απαντάει με μακροσκελές non paper στο οποίο υποστηρίζει ότι το ταξίδι είχε επενδυτικό ενδιαφέρον:

«[…] εκεί είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».

Το διαβάζω αυτό και νιώθω το βολβό του δεξιού μου ματιού να κατρακυλάει στο πάτωμα. Μετά όμως συνεχίζω (με δυσκολία) την ανάγνωση του ρεπορτάζ για να διαπιστώσω ότι η ΝΔ επανέρχεται με ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ο Πρωθυπουργός ψεύδεται και αποκρύπτει την αλήθεια, η οποία -κατά τον Άδωνι- είναι ότι απλά έκανε βόλτες στα μαγαζιά του Παρισιού. Κάπου εκεί έχασα και τον βολβό του αριστερού ματιού και ευτυχώς που ξέρω τυφλό σύστημα και μπορώ να σας πω τον πόνο μου.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ! Γράφει το Μαξίμου «όχι καλέ, δεν πήγαμε για ψώνια. Ο Τσίπρας είχε κρυφή συνάντηση με την Πρόεδρο της L’Oreal, αυτή με την κρυφή χρηματοδότηση εκατομμυρίων στον Σαρκοζί για την οποία καταδικάστηκε και με τους εκπροσώπους της Rothchild που επίσης εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της κρυφής χρηματοδότησης του πολιτικού συστήματος στη Γαλλία» και η Νέα Δημοκρατία απαντάει «λέτε μαλακίες, ο Αλέξης χάλασε 2.000 ευρώ παραπάνω κηροζίνη για να ψωνίσει κρέπες στην Περιστέρα»…

Δεν μπορεί, κάτι δεν καταλαβαίνω καλά. Έχουμε χάσει την ταμπακιέρα. Τι επενδύσεις μπορεί να κάνει η L’Oreal στην Ελλάδα που πρέπει να τις κανονίσει κρυφά με τον Πρωθυπουργό της χώρας; Γιατί μυστικά; Ποιους άλλους ολιγάρχες βλέπει ο Πρωθυπουργός για το καλό μας; Γιατί να μην κρατάμε πρακτικά από αυτές τις συμφωνίες που θα κάνουν τόσο καλό; Άνθρωποι είμαστε. Μπορεί ο Αλέξης να πάθει κανένα βαρύ κρυολόγημα και να κρεβατωθεί, να μην υπάρχει ένα υπουργείο να ξέρει πώς θα προχωρήσει την τόσο επωφελή επένδυση στη χώρα μας;

Και εκεί στη Νέα Δημοκρατία έχουν πήξει από τη διαπλοκή και δεν υπάρχει κάποιος να τους δώσει μια σφαλιάρα και να τους πει «ρε δεν είναι φυσιολογικό να βλέπει κρυφά τους διαπλεκόμενους ολιγάρχες!» Μα δεν θυμάται κανείς την γάτα Ιμαλαΐων;

Το non paper του Μαξίμου τελειώνει με τον σαρκασμό που συναντάμε συχνά στα δελτία των πολιτικών κομμάτων (γιατί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επικοινωνιολόγοι ζούμε όλοι υπέροχα στα παρασκήνια της σατιρικής καθημερινότητάς μας και αυτό βγαίνει προς τα έξω):

«Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης»

Δεν ξέρω τι τρώει ο Αλέξης αλλά όλοι οι υπόλοιποι λίγο σανό τον τσιμπάμε καθημερινά.

Υ.Γ. Η είδηση για τις κρέπες της Περιστέρας παίζει εδώ και 6 ώρες. Να χέσω τα αντανακλαστικά του διαδικτύου.