Οι κοινωνικού εταίροι, κατά την πρώτη συνάντησή τους, στην οποία εξέτασαν τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας, συμφώνησαν ότι «συζητούν οτιδήποτε πέραν της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», παρότι ο ΣΕΒ ήταν περισσότερο επιφυλακτικός και έθεσε εξαρχής θέμα «παγώματος των αμοιβών» από το 2012 και μη χορήγησης της αύξησης 2,6% που προβλέπει η σύμβαση για την 1η Ιουλίου 2012.

Τελικώς και ο ΣΕΒ υποχώρησε στις θέσεις όλων των υπολοίπων, και απέσυρε τις προτάσεις του για πάγωμα των τριετιών, των αυξήσεων ακόμη και της περικοπής των δώρων εορτών για τους υψηλόμισθους.

Τελικώς οι κοινωνικοί εταίροι αποφάσισαν να θέσουν στο διάλογό τους το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (μείωση εισφορών), την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία, το «πάγωμα» των μισθών για το 2013, 2014 (μετά την λήξη της παρούσης σύμβασης) και την καθιέρωσης ρήτρας που θα διασφαλίζει την ισχύ της εκάστοτε σύμβασης.

Οι εργοδοτικοί φορείς και η ΓΣΕΕ θα αναθέσουν στα Ινστιτούτα των φορέων τους να επεξεργασθούν θέσεις για όλα αυτά τις οποίες θα θέσουν από κοινού στην κυβέρνηση.
Ο διάλογος θα εξελιχθεί με νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην μεθεπόμενη συνάντηση θα κληθεί και η κυβέρνηση έτσι ώστε να δεσμευτεί πως θα νομοθετήσει μόνο όσα συμφωνήσουν τα δύο μέρη.