Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, η λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν συνίσταται στην πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, αλλά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Υπεραμύνθηκε της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως αυτό δεν εμπνέει πλέον, καμία ανησυχία.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως «δεν θα είχαμε εκταμιεύσει τόσα χρήματα στην Ελλάδα, αν πιστεύαμε ότι δεν θα τα παίρναμε πίσω», ενώ προσθέτει ότι το πραγματικό κόστος εξυπηρέτησής του είναι μεταξύ των χαμηλότερων της Ευρώπης.


«Ούτε βήμα πίσω στις υποδείξεις των δανειστών»

Για πολλοστή φορά ο επικεφαλής του ESM ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που της επιβάλουν οι δανειστές. «Μακροπρόθεσμα έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε περαιτέρω, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει τον ρυθμό εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς «παρά τις θετικές επιδόσεις του 2016, περαιτέρω καθυστερήσεις θα έθεταν σε κίνδυνο τις ανοδικές τάσεις».

Ο Ρέγκλινγκ εξήρε την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και τόνισε πως το ΔΝΤ πρέπει να βασίζεται στο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει απαρέγκλιτα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η λύση για την Ελλάδα δεν συνίσταται σε μία πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα αποτρέψουν νέες καθυστερήσεις στην εκταμίευση της επόμενης δόσης».