«Κατόπιν αναφορών πολιτών που κατατέθηκαν στην Αρχή αλλά και πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος “Νέα Δημοκρατία” για την εγγραφή σε υπό δημιουργία “Μητρώο Στελεχών”, μέσω της οποίας φαίνεται να δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο Υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων, η Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το κόμμα “Νέα Δημοκρατία”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα του 2012, τα εκλεγμένα κόμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό κοινβούλιο, λαμβάνουν ανά τακτά διαστήματα από το υπουργείο Εσωτερικών τους ανανεωμένους εκλογικούς καταλόγους, με το Διάταγμα να προβλέπει ρητά μόνο την εκλογική τους χρήση, και την απαγόρευση οποιασδήποτε άλλης.
 
Όπως ανέδειξε από την Τρίτη το TPP, στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε πολίτη, αρκεί να συμπληρώσει σωστά το ονοματεπώνυμό του.
 
Υπενθυμίζεται πως, η ανάρτηση των στοιχείων δεν γίνεται κάν με πρωτόκολλο ασφαλείας SSL (https), αποκαλύπτοντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για τα οποία, υποτίθεται, πως το κράτος εγγυάται την ασφάλειά τους. Όπως είναι προφανές, κάθε μέρα που περνάει και τα στοιχεία παραμένουν σε έναν μη ασφαλή σέρβερ, κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια λάθος ανθρώπων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως στην καθυστερημένη δημόσια αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το ευαίσθητο αυτό ζήτημα ως ακόμα ένα πεδίο μικροπολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αντί να δώσει εξηγήσεις, ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσει να ασχολείται με τις ζωές των άλλων».