Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ότι «η αλαζονεία και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και τους θεσμούς, της δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν θα την ελέγξει ως προς τη χρήση προσωπικών δεδομένων όλων των Ελλήνων πολιτών» και εκφράζει την ελπίδα του για «πειστικές και νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις από τη ΝΔ.

Νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας» και για «αλλεργία του στις ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες».

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία συλλέγει η Νέα Δημοκρατία, αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση των μελών της. Και προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε  πως «όσο και να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέδειξε από την Τρίτη το TPP, στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε πολίτη, αρκεί να συμπληρώσει σωστά το ονοματεπώνυμό του.