Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο και κράτησε περίπου μία ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το «οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην Α. Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της «ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών». Στάθηκε στο ότι ο Α. Τσίπρας δεν τολμά να εφαρμόσει «τολμηρές αλλαγές» που «δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος».


«Ξεκάθαρο όχι στη δραχμή»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα εντός της Ευρωζώνης, παρά τις όποιες «παλινωδίες» της κυβέρνησης που «οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, «λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις.

Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.