Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΝΙΕ, η Ομοσπονδία έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΣΕΚ και του ΟΜΕΔ, «ζητώντας να καταργηθούν οι αντεργατικές και κατάπτυστες ΔΑ 3/2016 & ΔΑ 5/2016, που εξέδωσε ο Οργανισμός την προηγούμενη χρονιά, με συνέπεια στην εφαρμοζόμενη Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και που καταδικάζει (έμμεσα ή άμεσα) όλους τους εργαζόμενους του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας-Πρόνοιας όλης της χώρας, σε νέα απαξίωση της ζωής τους».
 
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ιδιωτικά νοσοκομεία του ΣΕΚ (Υγεία, Μητέρα, Ιασώ Μαιευτήριο, Ιασώ General, Ευρωκλινική, Ερρίκος Ντυνάν, Ωνάσιο, Βιοϊατρική, Euromedica, Ευγενίδειο κ.α.) καταγγέλει πως ο Σύνδεσμος «ετοιμάζει νέα επίθεση στα Εργασιακά μας Δικαιώματα, στις Κλαδικές Συλλογικές μας Συμβάσεις, στις Συνδικαλιστικές και Δημοκρατικές Ελευθερίες μας, …στη ζωή μας».
 
«Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, για ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια. Θέλουν να επεκτείνουν την εργασιακή ζούγκλα που έχουν εγκαταστήσει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, χωρίς ΣΣΕ, με Ομαδικές Απολύσεις, με νέο κατώτατο και υποκατώτατο μισθό πείνας, με νέους φόρους και χαράτσια, με πλειστηριασμούς της κατοικίας μας, κλπ. Με την νέα αυτή προσπάθεια της κυβέρνησης, να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, ότι δήθεν όλα αυτά γίνονται για το ….“καλό” τους!!» συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας, διεκδικούν την «υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες. Πλήρη σταθερή εργασία 5νθήμερη, 8ωρη, 40 ώρες. Καμία μισθολογική διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών εργαζομένων».
 
Κατά την εκδίκαση της αγωγής στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη, οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ ζήτησαν και πήραν τρίμηνη αναβολή της εκδίκησης της υπόθεσης, και ορίστηκε η νέα ημερομηνία για την 25η Απριλίου 2017.