Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής Financieele Dagblad, ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει πως σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ, η Ολλανδία θα αποχωρήσει εξίσου από το πρόγραμμα.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η τελευταία του δήλωση είναι η πρώτη που δηλώνει δημόσια πως η Ελλάδα θα βρεθεί σε τόσο δυσχερή κατάσταση.
 
Πάντως, όπως αναφέρεται, ο ίδιος υποστήριξε πως η δική του δουλειά ως πρόεδρος του Eurogroup, είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα, επειδή αυτό, όπως δήλωσε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής, όσο και από πολιτικής πλευράς. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ούτε το Ταμείο επιθυμεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.
 
«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».