Ο Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ότι κληρονόμησε «μια χαοτική κατάσταση» στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, υπεραμυνόμενος του απολογισμού της διακυβέρνησής του, έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα.

«Κληρονόμησα μια χαοτική κατάσταση. Πρόκειται για το χάος», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας λόγο για θέσεις εργασίας που «χάθηκαν από την χώρα μας, στο Μεξικό και αλλού», αλλά και για «καταστροφή» στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, ο Τραμπ μίλησε για «ανεντιμότητα» του Τύπου, τονίζοντας ότι μιλάει απευθείας στους Αμερικάνους, καθώς και ότι «πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας δεν λένε την αλήθεια». «Το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ είναι εκτός ελέγχου».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε τις αναφορές περί συνεχών επαφών τον περασμένο χρόνο μεταξύ της ομάδας εκστρατείας του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του κι ενός Ρώσου διπλωμάτη.

«Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι» συμπλήρωσε, υπερασπιζόμενος τους πρώην του συμβούλους.

Τέλος ο Τραμπ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των «εγκληματικών διαρροών», που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.