Ο Κ. Μίχαλος στάθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε και εκτίμησε πως δείχνουν αλλαγή πλεύσης του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. «Ελπίζω ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, δείχνουν μια πραγματική αλλαγή της στάσης του και δεν αποτελούν μια νέα παγίδα στη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και επανέλαβε πως μια ενδεχόμενη καθυστέρηση θα αποτελούσε πρόβλημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

«Πρέπει να έχουμε άμεση λύση για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο κ. Ντράγκι θα ανανεώσει για σημαντικό χρονικό διάστημα- ώστε ακόμη και τώρα η Ελλάδα να μπορεί να επωφεληθεί ουσιαστικά. Σε περίπτωση που η υπόθεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης συνεχιστεί μετά τα μέσα Μαρτίου, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα για ολόκληρη την Ευρωζώνη».