Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84», ο Χ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κέρδισε, τη στιγμή που έρχονται νέα μέτρα για το πρόγραμμα, αλλά και για μετά τη λήξη του. Δεν έχουμε συμφωνία, ούτε καν πολιτική» και πρόσθεσε πως «σε non paper η κυβέρνηση μιλούσε για πολιτική συμφωνία όταν ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά το 2018 και στην περίπτωση που υπερκαλυφθούν οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι που έχει συμφωνήσει -δεν γνωρίζουμε ακόμη για πόση χρονική διάρκεια, αλλά αν κρίνουμε από την απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου του 2016 είναι για 10 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%- και τότε και μόνον τότε, θα μπορεί να πάρει ανάλογα με την υπέρβαση του στόχου, αντίρροπα δημοσιονομικά μέτρα μειώσεων φόρων ή απόδοσης κάποιων δαπανών».

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνει για λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία».