«Αυτή η συμμαχία μπορεί να φέρει κάτι στη χώρα» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Μπαϊρού, προειδοποιώντας πως το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να είναι τόσοι πολλοί υποψήφιοι στην κούρσα για την προεδρία.

Ο Μπαϊρού ανέφερε πως θα έχει συνομιλίες με τον Μακρόν τις επόμενες ώρες και θα θέσει διάφορες προϋποθέσεις για τον σχηματισμό συμμαχίας. Ο 65χρονος Μπαϊρού, ο οποίος είχε κερδίσει 9% στον πρώτο γύρο το 2012, λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις περίπου 5%.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, φέρει τη Λεπέν, την επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου (FN), να περνάει με άνεση στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνοντας το 27-28% στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου.

Κατά την ίδια έρευνα ωστόσο, είτε ο Φιγιόν ή ο Μακρόν θα εξασφαλίσουν τις ψήφους ο ένας του άλλου στον δεύτερο γύρο αλλά και μεγάλου μέρους των εκλογέων που δηλώνουν ότι ανήκουν στην Αριστερά και θα κερδίσουν με άνεση τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο – ο Μακρόν με το 59% έναντι 41% της Λεπέν, ο Φιγιόν με το 56% έναντι ενός 44% για την πρόεδρο του κόμματος της γαλλικής άκρας δεξιάς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Μακρόν, πρώην ανώτατο στέλεχος επενδυτικών τραπεζών και πρώην υπουργός Οικονομίας, θα συγκεντρώσει μόλις το 17-18% στον πρώτο γύρο, ενώ ο Φιγιόν, ο υποψήφιος της δεξιάς και πρώην πρωθυπουργός, θα συγκεντρώσει το 20-21%.