Ο Κ.Πελετίδης, που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο, κηρύχθηκε αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Η δίκη ξεκίνησε με την απολογία του, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για την Χρυσή Αυγή και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις, προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.
 

«Δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο την εγκληματική δράση των ναζιστών»

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» για τη στάση του ίδιου, του πολιτικού κόσμου και των φορέων της Πάτρας απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ο Κ.Πελετίδης δήλωσε ότι «η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαού μας, δεν γίνεται μόνο με διοικητικές πράξεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα».

 
Σχολιάζοντας το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του που ολοένα και μεγαλώνει με την καθημερινή έκδοση αποφάσεων από πλήθος δημοτικών συμβουλίων, σωματείων και φορέων ανά την Ελλάδα, που ζητούν να παύσει η δίωξη του, δηλώνει ότι «Σίγουρα δεν έχουμε την ίδια πολιτική θέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά υπάρχει συμφωνία στο να μη διευκολυνθεί η Χρυσή Αυγή, γιατί είναι μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα, από την οποία απορρέουν εγκλήματα, βία, μίσος, ρατσισμός. Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να αποκρυφτεί. Oι ναζιστές έκαναν το μπλόκο των Προσφυγικών στην πόλη μας και εκτέλεσαν νέα παιδιά. Τα Καλάβρυτα είναι δίπλα μας. Η 17η Νοεμβρίου 1973 μιλά, δείχνει αυτούς που έβαζαν τα τανκς να λιώσουν τα παιδιά μας.»