Ντου εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας επειδή δεν τους δέχεται ο Πολάκης pic.twitter.com/C4cVARxdda

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση οδηγεί στον δρόμο της ανεργίας 8000 εργολαβικούς εργαζόμενους (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης). «Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί όχι;», ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
 
Επίσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι έστησαν συρματοπλέγματα στην είσοδο, κρεμόντας «ματωμένες» νοσοκομειακές στολές, ενώ άλλοι έκαψαν τις δικές τους.
 
Τραπεζοκόμοι καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης αναφέρουν πως γίνεται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ και 8000 από αυτούς θα απολυθούν, καθώς μοριοδοτούνται με 300 μόρια οι άνεργοι, λαμβάνοντας προτεραιότητα.
 
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην απολυθεί κανείς, την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς, καθώς και νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.
 
Οι εργαζόμενοι ζητούν επιπλέον συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Η συνάντηση με το υπουργό, εφόσον πραγματοποιηθεί, αναμένεται να κρίνει και το εάν θα ακολουθήσει μετά από εδώ πορεία προς το Μαξίμου.