Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Ράις υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει την οικονομική συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδας μόνο αφού προηγηθεί διεξοδική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όπως υπογράμμισε, υπογράμμισε ότι αποτελεί προϋπόθεση της συμμετοχής του Ταμείου η εκ των προτέρων δέσμευση και εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του Χρέους, παρόλο που αυτά θα εφαρμοστούν αργότερα. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η συζήτηση για το Χρέος θα μπορέσει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Επιβεβαίωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές της επομένης εβδομάδας και θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

«Πριν το Ταμείο είναι σε θέση να δεσμευτεί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση τόσο για τις ακολουθούμενες πολιτικές όσο και για την ελάφρυνση χρέους, και πέρα από τη συζήτηση, θα πρέπει να έχουμε αξιόπιστες δεσμεύσεις τις οποίες να μπορούμε να εμπιστευθούμε. Δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση μας αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράις.