Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Anaheim της Νότιας Καρολίνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο αστυνομικός εξύβρισε χυδαία ένα κορίτσι που «καταπάτησε» γκαζόν του σπιτιού του. Ο 13χρονος  ζήτησε τον λόγο για αυτή την φραστική επίθεση και στη συνέχεια ο (εκτός υπηρεσίας) αστυνομικός τον άρπαξε από τον γιακά και τον έσυρε για πολλά μέτρα.

Ο μαθητής φώναξε εις μάτην αρκετές φορές στον αστυνομικό να τον ελευθερώσει και δήλωσε ότι «ο αστυνομικός προέβη σε ακραίες κινήσεις και προσπάθησε να τον χτυπήσει στα γεννητικά όργανα». Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο μαθητής απείλησε να τον πυροβολήσει, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως φώναζε ότι θα τον μηνύσει. Ο αστυνομικός τράβηξε τον ανήλικο πέρα από τους θάμνους και όταν άλλοι μαθητές προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, εκείνος πυροβόλησε χωρίς να τραυματίσει κάποιον.


Μετά το περιστατικό υπήρξε κύμα αντίδρασης από δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύντομα αστυνομικός κλοιός έξω από το σπίτι του επιτιθέμενου.