Στην ερώτηση που έχει καταθέσει ο Β. Λεβέντης σημειώνει πως μέχρι τώρα ο Α. Τσίπρας «είχε την άποψη ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας», ενώ καταλογίζει στα στελέχη της κυβέρνησης ότι μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά, που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας: «Επειδή οι μεν επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, οι δε ελαφρύνσεις που υπόσχεστε τελείως αβέβαιες, θεωρώ πως είστε εκτεθειμένος μπροστά στην κοινωνία και ότι άλλη μια φορά καταπατήσατε τις υποσχέσεις σας και οδηγείτε τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση».

 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Α.Τσίπρας θα αναλύσει και θα εξηγήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, απόρροια της οποίας είναι η έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι έχει μεσολαβήσει η τηλεφωνική συνομιλία του Α.Τσίπρα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τα βήματα προς τη συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο συγκεκριμένα μέρη (ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ). Εναπόκειται συνεπώς στη γερμανική πλευρά να κάνει με τη σειρά της σαφή βήματα ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και ως προς το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, σημείωναν οι ίδιες πηγές.