Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters, ο Τραμπ απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου, προσπάθησε να διευκρινίσει τι εννοούσε με το μήνυμα ότι ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να θεωρούνται «εχθρός του λαού».

«Δεν είπα ότι γενικά τα μέσα ενημέρωσης είναι εχθροί του λαού, αλλά εκείνα τα οποία διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις («fake news»), ναι, το ξαναλέω, είναι εχθροί του λαού», σημειώνοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως εχθρό του Τύπου. «Δεν έχω τίποτε με τον Τύπο, εάν μου αξίζει, ας γράφουν αρνητικά κομμάτια, έχω πρόβλημα με τις ψεύτικες ειδήσεις, που στερούνται εντελώς πηγών και τεκμηρίωσης», είπε από το βήμα της Συνδιάσκεψης Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) που διοργανώνει η Αμερικανική Συντηρητική Ένωση ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ ότι διαστρέβλωναν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ώστε να αποτρέψουν την εκλογή του. Ο Τραμπ, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη επικρίνει τα μμε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου, εκφώνησε αυτήν την ομιλία στη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως η αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα, η ανάκληση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών μέτρων στη βιομηχανία και η κατάργηση του λεγόμενου Obamacare, του νόμου για την ασφαλιστική κάλυψη που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.