Τον ξυλοδαρμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Πάνου, κατήγγειλε η δημοτική αρχή του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».
 
Στην ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται επίσης πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ» και ότι το κέντρο της πόλης «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των «αντιφρονούντων», ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του γραφείου τύπου της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός πως η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής είναι σαφής και καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο τηλεγράφημά του αναφέρει πως ο Γιώργος Πάνου «εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν». Μάλιστα, στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως «αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε ακρότητες», όπως το σημερινό γεγονός.
 
Διαβάστε την ανάρτηση του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου: