Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm”, ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι έγινε υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2018 και έτσι επιτεύχθηκε συμφωνία για το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι  τα θέματα τα οποία είναι ανοιχτά είναι το 2019, το 2020 και τα εργασιακά. «Αυτά έχουν τη δική τους αυτονομία», ανέφερε και εκτίμησε ότι και εκεί θα βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό.

Υποστήριξε ότι στις επαφές με την τρόικα την Τρίτη σημειώθηκε πρόοδος και «άρα εν δυνάμει μπορούμε να φτάσουμε στις 20 Μαρτίου αν κινηθούμε πολύ γρήγορα τις επόμενες μέρες». Πρόσθεσε πως «έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα χθες και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να κλείσουμε».

Ερωτηθείς για τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2016 για το ΑΕΠ, σχολίασε πως το τελευταίο τρίμηνο ανέτρεψε μια τάση που είχε διαμορφωθεί τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, κάτι που δεν αναιρεί ότι παραμένει σε ισχύ η τάση για άνοδο της οικονομίας το 2017.. Δήλωσε ότι «η βάση στην οποία στηριζόμαστε για το 2017 πατάει πάνω σε αυτά τα δεδομένα, άρα όλες οι ενδείξεις είναι ότι το 2017 θα είναι ένα ισχυρό έτος».