Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μ. Ντράγκι επισήμανε πως οι συνθήκες επιβάλλουν την ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης και διαβεβαίωσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος 2017 με το μηνιαίο όριο αγορών ομολόγων να περιορίζεται στα 60 δισ. ευρώ μετά τον Απρίλιο.

Η ΕΚΤ αναθεώρησε την Πέμπτη προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στην ευρωζώνη για το τρέχον έτος. Εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,7% φέτος έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του Δεκεμβρίου για πληθωρισμό 1,3% και στο 1,6% το 2018 από 1,5% που ανέμενε προηγουμένως. Η Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 1,8% φέτος, ελαφρά πάνω από το 1,7% που εκτιμούσε τον Δεκέμβριο, και στο 1,7% το 2018.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως για νε επιβεβαιωθούν τα παραπάνω αποτελέσματα θα πρέπει οι κυβερνήσεις των μελών της Ευρωζώνης να συνεχίσουν να τηρούν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με «το σωστό μείγμα πολιτικής».