Μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά μέτρα λέγοντας ότι «είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι».
 
Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, «πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε», σημείωσε.

 

Επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

 
Ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας το χαρακτήρισε ως «επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» που «θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει». Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις (open for business), πρόσθεσε.
 
Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το κόμμα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, δήλωσε ο ίδιος. Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει».