Μιλώντας από τα Τρίκαλα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για έλλειψη επαφής της κυβέρνησης με την πραγματικότητα, η οποία αποτυπώθηκε με τρόπο κωμικοτραγικό πριν λίγες ημέρες, ενώ επισήμανε πως «την στιγμή που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε για την υποτιθέμενη επιστροφή στην ανάπτυξη, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ύφεση. Σπάνια η πραγματικότητα εκδικείται τόσο άμεσα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη, οτι η παράταση της αβεβαιότητας έχει, δυστυχώς, μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, για να διευκρινίσει: «Επενδύσεις δεν προχωράνε, θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται. Ποιός θα προχωρήσει ακόμα και την πιο μικρή επιχειρηματική πρωτοβουλία όταν βλέπει την αγορά έρμαιο μιας ανίκανης, ιδεοληπτικής κυβέρνησης; Δεν είναι τυχαίο πού το τελευταίο τετράμηνο του 2016, ήταν το χειρότερο τέταρτο τετράμηνο της 20ετίας από άποψη οικονομικής ανάπτυξης».


Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε Σύριζα νο2

Ως Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, πως «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε το λάθος να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2, δηλαδή να υποσχεθούμε τα πάντα και να μην κάνουμε τίποτα. Εμείς λέμε λίγα, για να τα κάνουμε όλα. Για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη πρέπει να γυρίσουμε οριστικά την πλάτη στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Να κάνουμε την επανάσταση της υπευθυνότητας και της κοινής λογικής, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και προσελκύοντας επενδύσεις, για να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας».

Ο Κ. Χατζηδάκης, κατέληξε, «θέλουμε, λοιπόν, να κάνουμε μια καινούρια αρχή με ενωμένους τους Έλληνες. Διδαγμένοι από τα δικά μας λάθη, αλλά και από τα λάθη των άλλων, θέλουμε να δώσουμε τον πόλεμο της δικής μας γενιάς. Με μια κυβέρνηση των καλύτερων, που θα είναι ουσιαστικά μια Εθνική Ελλάδος, θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να αλλάξουμε το κλίμα και να βάλουμε πάλι μπροστά τη μηχανή της οικονομίας».