Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Βουλής, ο Δ. Βίτσας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει θέση στην κλιμακούμενη κόντρα ανάμεσα σε Ολλανδία και Τουρκία, με φόντο τις εκλογικές διαδικασίες του άμεσου μέλλοντος.  «Είναι αρκετά επικίνδυνη οποιαδήποτε εκτίμηση για την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να εμπλακούμε σε αυτή την υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από τις εκλογικές διαδικασίες, στην Ολλανδία και το δημοψήφισμα στην Τουρκία».

Σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την προσφυγική κρίση, υποστήριξε πως «η Τουρκία έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στην κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό».

Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση ή μη τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «άλλο πράγμα να είναι βουλευτικές εκλογές και άλλο δημοψήφισμα. Άλλο πράγμα είναι να έρχονται στελέχη του κόμματος και να μιλάνε στην πρεσβεία ή κάπου αλλού και άλλο να έρχεται σε μια προεκλογική εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρωθυπουργός» και πρόσθεσε πως «σε αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχει καταρχήν συνεννόηση».