Σύμφωνα με το Reuters, ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε δανειστές και Ελλάδα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Υπάρχει ακόμα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές σε αρκετά θέματα» δήλωσε αξιωματούχος και υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα αρκετά από όσα τους ζητούν οι δανειστές.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν θα υπάρξει άμεσα  πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ευχαριστημένοι και είναι δύσκολο να προκύψει συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές μέχρι τις 7 Απριλίου, παρά την αισιοδοξία του Ευ. Τσακαλώτου.


«Βλέπει» συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη πως μέχρι τις 7 Απριλίου θα υπάρξει μια συμφωνία «με θετικές εκπλήξεις και δυσκολίες, την οποία θα πρέπει να κρίνουμε όλοι όταν την δούμε», ενώ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί μια συζήτηση για «όλο το πακέτο», δηλαδή μεταρρυθμίσεις μετά από το πρόγραμμα, «καλά» και «κακά» μέτρα, πλεονάσματα, μεσοπρόσθεσμο πακέτο για το χρέος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουμε όσα πιο πολλά πράγματα μπορούμε για να πάμε στο Eurogroup, με ελάχιστα ανοιχτά ζητήματα» , ενώ πρόσθεσε πως « μετά μπορεί να γίνει μια πρώτη συζήτηση και για τη δημοσιονομική πορεία των πλεονασμάτων μετά το 2018, και την περιγραφή – συστηματικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα ικανοποιεί την Ελλάδα και το ΔΝΤ».