Στην ομιλία της, κατά τη διάρκεια της ημερίδας της IG Metall, με τίτλο «Αποκατάσταση αντί της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Φραγκφούρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ε. Αχτσιόγλου ανέφερε πως όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν δράση για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

«Είναι φανερό, ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις βλέπουν στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων την Ελλάδα ως το νέο παράδειγμα που οφείλει να γενικευτεί. Με αυτήν την έννοια, το τέλος της εργασιακής απορρύθμισης και η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας στην Ελλάδα θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης»,

«Ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης»

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα στην Ευρώπη είναι το αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να ενεργεί υπέρ των λίγων ή οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην αναδιανομή του πλούτου.

«Σήμερα, δεν συζητάμε απλώς για την ελληνική αγορά εργασίας. Σήμερα, συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης. Για το αν δεχόμαστε μία χώρα να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Συζητάμε για το αν οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην αναδιανομή του πλούτου που παράγουν ή αντιθέτως η σημερινή Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι μία Ευρώπη για τους λίγους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ