«Όχι στην Ευρώπη Φρούριο», «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», «Κλείστε τα στρατόπεδα», « Τσακίστε τους νεοναζί», είναι μερικά από τα μηνύματα στα πανό της μαζικής διαδήλωσης. Όπως αναφέρει η «Κίνηση – Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)», στη διακήρυξή της για την κινητοποίηση, «στις 18 Μάρτη διαδηλώνουμε ενωμένοι σε περισσότερες από 30 χώρες και 50 πόλεις, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Ν. Κορέα και σε πάνω από δεκαπέντε πόλεις στην Ελλάδα.

Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε την Ομόνοια! Ετοιμάζονται να έρθουν πρόσφυγες από τα στρατόπεδα με πούλμαν, κοινότητες μεταναστών, καταλήψεις στέγης προσφύγων, εργαζόμενοι με τα πανό των συνδικάτων τους, φοιτητές και μαθητές, κινήσεις αλληλεγγύης από τις γειτονιές.

Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Την κινητοποίηση στηρίζουν δεκάδες φορείς που έχουν απευθύνει κοινό κάλεσμα. Στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΟΕΝΓΕ, η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, σωματεία νοσοκομείων Αγιος Σάββας, Γεννηματά, Αγλαΐα Κυριακού, φοιτητικοί σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΝΟΠΕ, ΑΣΚΤ. Καλούν δημοτικές κινήσεις και δημοτικά συμβούλια, όπως του Δήμου της Αθήνας, της Νίκαιας – Ρέντη και των Βριλησίων. Στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ.  


Στηρίζει το μουσικό συγκρότημα Radio Sol που θα ανοίξει την εκδήλωση στην Ομόνοια και οι Quilombo που θα διαδηλώσουν μαζί μας μετά μουσικής.
Όλος ο πλανήτης ξεσηκώνεται κατά του Τράμπ που προκαλεί οργή με τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις εισόδου των μουσουλμάνων, τον σεξισμό κατά των γυναικών.

Ξεσηκώνεται ενάντια στην ακροδεξιά στην Ευρώπη που διεκδικεί να εισβάλει στο πολιτικό προσκήνιο ως εναλλακτική ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά, παίζοντας το χαρτί της ισλαμοφοβίας. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη – φρούριο, που με τους φράχτες, τα κλειστά σύνορα, την συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, καταδικάζει χιλιάδες πρόσφυγες σε θάνατο και κλείνει όσους γλιτώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καταδικάζουμε την προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και βγαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις.

Για να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις, φυλακές και κρατήσεις. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των «αγανακτισμένων κατοίκων» και να αναγκάσουμε την Αστυνομία να σταματήσει να τους καλύπτει. Ώρα να κινηθούμε παντού ενωμένοι, για να κάνουμε τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού ορμητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».
Dimitris Lampropoulos/ThePressProject


Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Dimitris Lampropoulos/ThePressProject
Συγκεντρωμένοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο της παρακείμενης Αυστριακής Πρεσβείας