Όπως αναφέρει το investing.com, μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN), ο Σόιμπλε δήλωσε ότι οι πολιτικοί της κυβέρνησης Ερντογάν συμπεριφέρονται με «απερίγραπτο τρόπο» προκειμένου να υπερισχύσει στο δημοψήφισμα (16 Απριλίου) το «ναι» και να συγκεντρώσει ο Ερντογάν στα χέρια του νέες εξουσίες που θα τον καταστήσουν παντοδύναμο .

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας για την απόφαση της να απαγορεύσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και έκανε λόγο για ναζιστικές πρακτικές. «Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ. Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές».

«Παραμένουν οι υποχρεώσεις της Βρετανίας»

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Brexit, ξεκαθάρισε ότι οι υποχρεώσεις της Μεγάλης Βρετανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα σταματήσουν με τον έξοδό της από την Ένωση και θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη πέρα από αυτό το σημείο.