Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αναφέρθηκε κυρίως στη πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στην «διαπραγματευτική προσπάθεια».

Μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και για τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτό τόνισε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προσέθεσε πως έτσι «θα φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, και ει δυνατόν και εντός Απριλίου».
 
«Η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε κάθε περίπτωση δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, αλλά και στους δανειστές που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Ελληνική Δημοκρατία και η οποία διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Σφοδρή κριτική στη ΝΔ

 
Έντονη κριτική στη ΝΔ άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορώντας τη πως «αντί να στηρίζει τη μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση υπονομεύοντας έτσι την πορεία της διαπραγμάτευσης».
Απευθυνόμενος στη ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και επίσης ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές».


Άστοχες οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι χώρες του Νότου σπατάλησαν χρήματα σε «ποτά και γυναίκες» ο Δ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι, εφόσον αληθεύουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι πλήρως άστοχη, υιοθετεί στερεότυπα που διευρύνει το χάσμα βορρά και νότου, «και στρώνουν το χαλί για ακραίες απόψεις και για να μην αναφερθούμε και στη σεξιστική πλευρά». «Δηλώσεις που διευρύνουν τα χάσματα δεν βοηθούν κανέναν» υπογράμμισε.