Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι δηλώσεις του κ. Ράις επιβεβαιώνουν, άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως, «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες. Επομένως, να μην ζητούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση καμία συνευθύνη», καταλήγοντας ότι, «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της Αντιπολίτευσης. Είναι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται οτι, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί. Πάντως όπως διευκρίνισε «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (σ.σ. της επίτευξης συμφωνίας)», ενώ διέψευσε ότι έχουν γίνει επαφές με κόμματα της αντιπολίτευσης.