Το σχέδιο νόμου υποστηρίζεται από επτά ρεπουμπλικανούς και ισάριθμους δημοκρατικούς. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα επιβληθούν υποχρεωτικές κυρώσεις για οποιονδήποτε έχει σχέση με το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Επίσης, θα επιβάλλει κυρώσεις στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), θεσμοθετώντας κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από προεδρικό διάταγμα σε άτομα που σχετίζονται με αυτό που οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου περιγράφουν ως ιρανική υποστήριξη της τρομοκρατίας.

 
Το νομοσχέδιο θα επιβάλλει επιπλέον στον αμερικανό πρόεδρο να παγώσει την περιουσία οποιουδήποτε ατόμου ή οντότητας που ασχολείται με συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλλει τα Ηνωμένα Έθνη στο Ιράν.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μεταξύ αυτών που συνένταξαν το νομοσχέδιο, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το νέο νομοσχέδιο είχε συνταχθεί έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν η οποία είχε συναφθεί κατά την προεδρία του προκατόχου του Τραμπ, δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα. «Δουλέψαμε επιμελώς για να βεβαιωθούμε ότι καμία από τις διατάξεις του δεν επηρεάζει τη συμφωνία ως έχει», είπε.