Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε την πορεία των διαπραγματεύσεων, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ότι οι ευρύτερες συναινέσεις ζητούνται «στο όνομα του ελληνικού λαού, όχι στο όνομα των δανειστών».

Ερωτούμενη σχετικά με τα σενάρια εκλογών και αν υπάρχει όντως τέτοιο ενδεχόμενο εντός της κυβέρνησης, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι η κυβέρνηση «με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους εθνικούς στόχους, που είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη και η έξοδος από την επιτροπεία. Οι στόχοι αυτοί είναι εντολή του ελληνικού λαού και δεν εξυπηρετούνται με πρόωρες εκλογές».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι μόνοι που ζητούν σήμερα εκλογές είναι όσοι στη ΝΔ «έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης εξουσίας», σημειώνοντας ότι «η τακτική τους συντονίζεται απόλυτα με τη συνολικότερη στρατηγική δημιουργίας κλίματος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας από τους κύκλους εκείνους που έχουν ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και κάνουν ό,τι μπορούν επί τούτου».

 
Σχετικά με τις αποκλίσεις που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, υποστήριξε ότι είναι «αμφίσημο» το μέγεθος τους, καθώς εξαρτάται «από ποια θέση ευθύνης και αξιών διαπραγματεύεται κανείς. Αυτό που φαίνεται μεγάλη απόκλιση με το ΔΝΤ ταυτόχρονα σημαίνει μεγάλη σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και η διαπραγμάτευση γίνεται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
 

Εμμονές του ΔΝΤ
 

Επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε «ότι η συμφωνία που υπογράψαμε με τους Ευρωπαίους εταίρους το 2015 αναφέρεται ρητά στη δέσμευση των ελληνικών αρχών να ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. στους θεσμούς της αγοράς εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη το πολύ υψηλό επίπεδο ανεργίας και την ανάγκη επιδίωξης βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Πολιτικού χαρακτήρα χαρακτήρισε τις διαφορές στην διαπραγμάτευση, κάνοντας λόγο για «εμμονές του ΔΝΤ» που «δεν είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Απεναντίας, η διφορούμενη θέση του Ταμείου λειτουργεί αποσταθεροποιητικά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».