«Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου που θα γίνει το επόμενο Eurogroup στη Μάλτα, διότι διαφορετικά το επόμενο (σ.σ. Eurogroup) θα είναι στις 22 Μάιου και μετά στις 15 Ιουνίου. Εκεί πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος που πρέπει να γίνουν μεγάλες πληρωμές τοκοχρεολυσίων, κοντά στα επτά δισ. ευρώ, που είτε δεν θα μπορέσουν να βρεθούν, είτε θα βρεθούν με αίμα και άμμο», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Star Fm.

Σε αυτήν την περίπτωση, Κ. Χρυσόγονος ανέφερε, «θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου, κάτι που θα έχει άκρως δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 2,7% το 2017, πράγμα που θα σημαίνει ότι θα έχουμε απαιτήσεις από τους δανειστές για νέα χειρότερα μέτρα προκειμένου να κλείσει το κενό».

Ερωτηθείς για τη «δυστοκία» στις διαβουλεύσεις, είπε ότι οι δανειστές προβάλουν απαιτήσεις που είναι εν πολλοίς παράλογες, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται «στη μειονεκτική θέση του οφειλέτη, ο οποίος απειλείται κάποια στιγμή με χρεοκοπία».


«Ανοιχτή συζήτηση στη Βουλή αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως τις 7 Απριλίου»

Ο Κ. Χρυσόγονος, επισήμανε ότι δεν υπάρχει συνταγματική απαίτηση υπερψήφιση των μέτρων από 180 βουλευτές, παρ’ όλα αυτά, κάλεσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη στάση της. «Εδώ πλέον τίθεται θέμα δυνατότητας της χώρας να εξυπηρετήσει τα τοκοχρεολύσια. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι η παύση πληρωμών θα ήταν μια πολιτική, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το λένε αυτό», είπε και πρόσθεσε:

«Εάν ως τις 7 Απριλίου δεν υπάρξει συμφωνία, ας γίνει μια ανοιχτή συζήτηση στη Βουλή, για να τοποθετηθούν όλοι υπεύθυνα για το πώς βλέπουν το μέλλον της χώρας».