Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν μάλλον θα επικρατήσουν στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στις 23 Απριλίου και δίνουν εύκολη νίκη στον Μακρόν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μάη.

Ωστόσο η σημερινή δημοσκόπηση της Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού franceinfo, αποκάλυψε ότι το 43% των ψηφοφόρων είναι ακόμη διστακτικοί και διχάζονται μεταξύ αρκετών υποψηφίων, πράγμα που αντανακλά μια «άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα στην (γαλλική) εκλογική ιστορία».

«Το επίπεδο της αναποφασιστικότητας των ψηφοφόρων για τους υποψήφιους είναι η απόλυτη εξαίρεση στον κανόνα», υπογράμμισε η Odoxa σύμφωνα με το Reuters.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε, ακόμη, ότι οι πιθανοί ψηφοφόροι δεξιών υποψήφιων -της Μαρίν Λεπέν και του Φρανσουά Φιγιόν- είναι πιο κατασταλαγμένοι στις επιλογές τους σε σχέση με τους ψηφοφόρους των Μακρόν, Αμόν και Μελανσόν.

Το 60% των πιθανών ψηφοφόρων της Λεπέν και το 57% του Φιγιόν έχουν πάρει την τελική απόφαση τους, ενώ το ποσοστό περιορίζεται σε 47% για τον Εμανουέλ Μακρόν, 44% για τον Ζαν Λυκ Μελανσόν και 40% για τον Μπενουά Αμόν, δείχνουν τα στοιχεία.